RIJK ZWAAN LOOP

Marktplein, 's-Gravenzande 29 september 2018

Volg Ons

   

Onze Sponsors


Poelier Joh. Lieffering

Van Rijn Groep
Lijst van veelgestelde vragen over de hardloop chips van Olympus‘70/Stichting Atletieksupport Westland:VRAAGANTWOORD
Ben ik als loper verplicht om een chip aan te schaffen?  
Ja, iedere deelnemer aan de 5 km en 10 EM hardloopwedstrijd is verplicht om te lopen met een SAW chip. Bij alle wedstrijden waar Olympus ’70 de uitslagverwerking verzorgt, wordt van deze chip gebruik gemaakt. Deze dient eenmalig aangeschaft te worden. Bij de jeugdlopen wordt (nog) geen gebruik gemaakt van de chip.
Bij welke onderdelen wordt de chip gebruikt?  
Bij de 5 km en 10 EM.
Bij welke andere wedstrijden kan de chip gebruikt worden?
Het is de bedoeling dat de chips gebruikt worden bij alle toekomstige wedstrijden waar Olympus ’70 de uitslagverwerking verzorgt
Kan ik nu op de uitslagenlijst mijn nettotijd zien?
Nee. De organisatie maakt alleen gebruik van registratie van de chips bij de finish. De tijd die verloren gaat bij de start is minimaal dat we het nog niet nodig vinden om ook bij de start matten neer te leggen.
Wat zijn de voordelen van het gebruik van de chip?  
De chips maken het opstellen van een nauwkeurige uitslagenlijst een stuk eenvoudiger en sneller. De verwachting is dat er ook minder vrijwilligers nodig zijn om tot een goede uitslagenlijst te komen. Het voordeel voor de lopers is een nauwkeurige registratie van de gelopen tijd, snellere publicatie van de uitslagen en de mogelijkheid om in de toekomst in te schrijven met het Olympus ’70 chipnummer (4 cijfers).
Waarom wordt er gebruik gemaakt van dit chipsysteem en niet van de Championchip?  
Uit kostenoogpunt. De aanschaf van een classic ChampionChip kost € 28,-, de SAW chip maar € 3,-
Waarom wordt er gebruik gemaakt van dit chipsysteem en niet van wegwerpchips zoals bij de GoldenTenloop, CPC en Rotterdam Marathon?
De wergwerpchips die gebruikt worden zijn ongeveer net zo duur, zijn kwetsbaarder en zijn niet herbruikbaar. Het gebruik van herbruikbare chips is dus een stuk voordeliger voor de lopers. Daarnaast is deze oplossing duurzamer doordat de chips hergebruikt kunnen worden.
Kan ik de chip niet inleveren? Want:
  • ik kom niet uit deze regio en zit dus eigenlijk niet op die hardloopchip te wachten 
  • ik verwacht niet meer deel te nemen aan andere wedstrijden 
  • ik verwacht de chip thuis kwijt te raken of ik vergeet hem mee te nemen, 
  • ik schaf liever volgende keer een nieuwe chip aan  
De chip kan na afloop van de wedstrijd gebruikt worden als consumptiebon. Bij café de Witte aan het Marktplein kunt u de chip inwisselen voor een frisdrank of biertje.