je thuis bent in de keuken, kun je zeker niet zonder kwaliteitsingrediënten en ook gerechten die je zonder zorgen in de oven kunt zetten. Bakvormen, ovenschalen, braadsledes zijn een essentieel onderdeel van elke goed uitgeruste keuken. Ze zijn ook heel veelzijdig, je kunt er gemakkelijk allerlei soorten vlees, bijgerechten en desserts in bereiden. Dankzij de deksels en deksels behoudt het voedsel dat je bereidt zijn smaak en sappigheid en gaart het gelijkmatig. Bovendien is bakken heel eenvoudig, relatief gemakkelijk en snel, en in tegenstelling tot andere soorten voedselbereiding heb je maar een minimum aan keukengerei nodig. Een erg populaire optie is die waarbij je zowel het vlees als het bijgerecht in één ovenschaal bereidt. Als je echt van bakken wilt genieten, heb je een oven van goede kwaliteit nodig en ten tweede keukengerei waarmee je voedsel gezond, eenvoudig en snel kunt bereiden. Dus hoe kies je de juiste ovenschaal? Kies op basis van het materiaal, de vorm en wat je erin wilt bakken.
Het juiste materiaal
Als algemene regel geldt dat je het materiaal moet kiezen op basis van hoeveel tijd je wilt besteden aan het onderhoud en of het bestand is tegen mechanische schade. Denk er ook over na of je de voorkeur geeft aan lichter of zwaarder maar duurzamer materiaal.
Bovendien kun je sommige soorten pannen gebruiken op een gas- of elektrisch fornuis zonder dat je je zorgen hoeft te maken over beschadiging van het oppervlak. Het is alleen belangrijk om er zeker van te zijn dat het oppervlak echt geschikt is voor de kookplaat.
– Roestvrij staal
Het grootste voordeel van dit materiaal is het gewicht. Het kan echter gemakkelijker zijn om voedsel te laten aanbranden op een roestvrij stalen oppervlak, dus zoek naar kookgerei dat volledig uit roestvrij staal bestaat. Roestvrij staal is erg gevoelig voor krassen, dus je moet extra voorzichtig zijn bij het schrobben.
– Aluminium
Aluminium kookgerei heeft vaak een antiaanbaklaag waardoor bakken een stuk makkelijker wordt. Dit kookgerei is ook heel licht, maar heel gevoelig voor krassen, dus wees voorzichtig bij het schoonmaken.